Annons
Nyheter

Nya Ullevi invigt

Nyheter • Publicerad 10 juli 2012

ULLEVI

Det finns till och med centralorter i vissa kommuner som inte har en naturlig samlingsplats.

Annons

Men i Ullevi finns det nu, sedan projektet ”Mitt i Ullevi” invigts.

2010 föddes idén av mammorna i byn. De ville ha en samlingsplats för byborna i Ullevi. Detta sedan befolkningen ökat och det blivit allt fler barn. Två år senare står den klar, med bland annat en modern lekplats, grillområde och ett grönområde.

– Det är fantastiskt vilket engagemang det finns i byn. Utan allt slit hade det här aldrig blivit av, säger Linda Salebäck Andersson, sekreterare i Ullevis byförening. För att kunna sjösätta planerna har föreningen fått 179 000 kronor i projektpengar från Leader. Sedan har byborna tillsammans rott i land det digra arbetet. Och i fredags invigdes ”Mitt i Ullevi”, inte av landshövdingens chaufför, men väl hans chaufför – Kjell Andersson, född i Ullevi. Dessutom höll Ullevi-profilen Anne Wilks tal.

FOTBOLL GIVET

Allt som allt bor det ungefär 70 personer i byn, varav omkring 25 barn. Och det är också lekplatsen som är något av ett nav i samlingsplatsen, men tanken är också att det ska finnas något för alla åldrar.

– Nu finns det ett ställe där familjer kan ses och hitta på lite olika saker, säger Linda och berättar att ett par fotbollsmål snart också ska finnas på plats.

– Det hör ju till, inget Ullevi utan fotbollsmål liksom, skrattar hon.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons