Annons
Nyheter

Nya tv-kanaler i Byxelkrok och Löttorp

Nyheter • Publicerad 27 maj 2008

Den 28 maj genomför medieoperatören Teracom förändringar i det marksända tv-nätet på Öland. Tittare med egen antenn kommer att få tillgång till ett ökat betal-tv-utbud från Boxer samt den fria tv-kanalen The Voice.

För att tv-tittarna ska få tillgång till ett utökat betal-tv-utbud genomförs arbeten på de mindre sändarstationerna i Byxelkrok och Löttorp. I samband med arbetet kommer Teracom även att genomföra frekvensändringar. För de tittare som tar emot sin signal från Byxelkrok kommer de fria tv-kanalerna SVT1, SVT2, Barnkanalen, Kunskapskanalen och SVT24 att få ny frekvenskanal. Hämtar man sin signal från Löttorp är det ovanstående kanaler, samt TV4 och TV6 som får nya frekvenskanaler.

Annons

– Förutom att tv-tittarna nu får tillgång till fler kanaler, kommer mottagningsförhållandena för tv-tittarna förbättras ytterligare tack vare de frekvensändringar som vi genomför, säger Lennart Ivarsson, informationschef Teracom.

Den 28 maj kommer det att vara ett sändningsuppehåll i det digitala marknätet i Byxelkrok och Löttorp.

Alla hushåll som tar emot tv-signalen från någon av stationerna måste göra en ominstallation av sin digital-tv-mottagare för att hitta de nya frekvenskanalerna. Ominstallationen görs efter klockan 18.00 med hjälp av fjärrkontrollen till digital-tv-mottagaren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons