Annons
Nyheter

Nya grepp för Eketorps borg

Nyheter • Publicerad 27 maj 2008

Det är lite mer högljutt än vanligt i den gamla fornborgen.

Men så har också fyra företag firmafest samtidigt.

Annons

För 4 000 kronor bjuds företag in till medeltida femkamp och gästabud med mat, dryck och musikunderhållning. Transfer mellan Kalmar och Eketorp ingår i den pengen.

Det är den nya taktiken som ska vända den negativa trenden för Eketorps borg.

Organisationen för den nya modellen prövades i lördags då fyra företag kring Kalmarsund drabbade samman på borggården. Där fanns Kycklingarna från Guldfågeln, Svamparna från Borgens Konserver, Tvåhjulsmaskinen från Färjestadens Cykelaffär och så V8 Power bestående av anställda vid Rydbergs lastvagnar.

Mitt i allt organiserat kaos stod Peter Dyvik, närmast från Salvestaden, och Jannika Hovenäs, öländska som vänt hem från Island, och höll ordning på duellanterna. En inte helt lätt uppgift, när värmen och rödvinet på sina håll förstärkt en del sinnen och försvagat andra.

– Vi hade hoppats på fler än fyra lag, men indirekt har den här tävlingen gett bra resultat. Det har lett till att vi fått stora bokningar i augusti, berättar Andreas Juhl, verksamhetschef för Eketorps borg, också han ny i sin roll.

I medeltida kläder genomfördes sedan ett gästabud där vildsvin stod som huvudrätt och äppelkaka med flädergröt som efterrätt. Det sistnämnda riktigt gott kan intygas, av en först något skeptisk lokaltidningsreporter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons