Annons
Nyheter

Nya ägare till Nyön: Planerad företagsby blir bostadsområde

Nyheter • Publicerad 3 juni 2008

HALLTORP

Tage Johansson, som för drygt tio år sedan anlade företagsbyn mittemot Halltorps Gästgiveri, har nu sålt sitt bolag Nyön. Köpare är Nils-Erik och Peder Larsson, den senare vd för ICA Sverige, och de kommer inom kort att börja exploatera området.

Annons

Satsningen på en företagsby blev inte vad Tage Johansson tänkt sig, och därför har det gjorts en planändring som medger bostäder, närmare bestämt 23 tomter.

– Jag har haft flera intressenter, men jag vill inte sälja till vem som helst. Men nu har jag en bra och seriös köpare, och affären blir klar idag, tisdag, säger Tage Johansson.

UTSIKT ÖVER SUNDET

Nils-Erik Larsson, som är sommarboende i Haga Park, har tidigare köpt markområden och byggt fritidshus på Öland och har även flera styrelseuppdrag.

– Vi kommer så fort som möjligt att exploatera området till ett attraktivt bostadsområde. Detaljplanen tillåter tvåplanshus, så flera av dem kommer att ha utsikt över Kalmarsund, säger Nils-Erik Larsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons