Annons
Nyheter

Nu hoppas simskolan på flyt(t)

Nyheter • Publicerad 10 januari 2008

MÖRBYLÅNGA

Mörbylånga simsällskap lever ett bistert liv med, som man skriver i en betraktelse ställd till kommunstyrelsen, ”västliga stormar och ruttnande sjögräs.” Men nu hoppas man på kommunal hjälp för en flytt till lämpligare plats för sin simskoleverksamhet.

Annons

Ordföranden i simsällskapet, Jörgen Ohlsson (m) har redan under ett mer eller mindre informellt möte med sin partikollega, kommunalrådet Kent Ingvarsson, ansökt om en flytt av verksamheten till lämpligare plats. Lämplig plats är i det här sammanhanget kajen nordost om hamnen. Men det räcker förstås inte enbart med att flytta verksamheten som sådan. Man behöver också anlägga två flytbryggor, en fast bänk mot kajkanten, samt lite kätting och fyra bojstenar. Resten, det vill säga fasta bryggor och landgångar lovar Simsällskapet fixa själva.

HISTORISKT

Kommunen lär, och kan, knappast säga nej till denna ganska modesta begäran. Särskilt inte då ordföranden hänvisar till en tidigare era då det avhölls ”stora simtävlingar” på just den tilltänkta platsen. Dessutom lär det även ha funnits ett kallbadhus där. Simskolans nya domäner kommer således att ligga på simhistorisk plats.

Hur det sedan går med alla tilltänkta simhallsprojekt och inomhusbassänger är försåts en annan femma. Men varje resa börjar med ett första steg – ja, eller simtag...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons