Annons
Nyheter

NU är de bäst i länet

Nyheter • Publicerad 31 oktober 2011

MÖRBYLÅNGA

Bäst koll på nyhetsrelaterade frågor i länet? Klass 9A2 på Skansenskolan.

Annons

De hade nämligen bäst resultat av alla högstadieklasser på årets nutidsorientering.

Vet du inte vem som gjort låten ”Satan i gatan”? Eller vilken film som nu avlidne Lena Nyman slog igenom som väckte stor uppståndelse för sina sexscener?

Fråga då klass 9A2 på Skansenskolan. Det var nämligen två av frågorna i DN:s klassiska nutidsorientering i år, och klassen hade bäst genomsnitt i hela länet på testet.

SO-ÄMNEN ROLIGAST

På fredagen var det därför tårtkalas och idel glada miner.

– Det här förtjänar de verkligen, den här bedriften är bara toppen på isberget. De är en fantastiskt duktig klass varje dag av läsåret, sa Eine Svensson, rektor på Skansenskolan. Tillsammans med SO-läraren Yvonne Romarker och klassföreståndaren Kicki Joelsson hade han en hel hoper lovord att ösa över klassen.

– Det är en väldigt jämn klass där de sporrar varandra och vi har en hel del nyhetsrelaterade moment involverade i lektionerna.

Och det handlar då verkligen om några påtvingade delar i undervisningen.

– SO-ämnena är roligast, säger eleverna David Carlsson, Adrian Valtersson, Stina Lindqvist och Jennifer Alvhäll-Lindahl närmast i kör.

Innebär det här att ni vill bli nyhetsuppläsare allihopa?

Annons

– Njä, men gärna på tidning, konstaterar Stina och Jennifer.

Var läser ni era nyheter då?

– Ölandsbladet förstås, säger de med ett leende. Med ett litet tillägg.

– Och sedan blir det en massa webbtidningar också. Där kollar man ju flera gånger om dagen i-

bland, säger David.

MAGNUS ANDERBERG

FOTNOT:Svaren på de två frågorna i texten är ”Veronica Maggio” och ”Jag är nyfiken - gul” och SO-ämnena i skolan är geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons