Annons
Nyheter

Norra Öland söker kyrkoherde

Nyheter • Publicerad 19 mars 2008

BORGHOLM

Efter påsk kommer tjänsten som kyrkoherde i Norra Ölands Kyrkliga Samfällighet att lysas ut.

Annons

– Ansökningstiden blir april månad, säger kontraktsprost Leif Bengtsson, som tjänstgjort som kyrkoherde sedan Elisabeth Hoke efter en turbulent tid sade upp sig som kyrkoherde sommaren 2007.

– Jag är kvar maj ut, säger Leif Bengtsson, men jag har sagt att jag kan ställa upp och stanna kvar till november.

Leif bor i prästgården i Södra Möckleby och trots långt pendlande har han trivts i sin roll på norra Öland…

– Det har varit ett väldigt stimulerande arbete. Jag tycker vi har kommit en bit på väg för hur det bör vara med organisationen.

TVÅ LAG

Från och med den 30 mars gäller en viss förändring vad gäller de sex komministrar som är verksamma i det norra pastoratet. De delas upp i ett ”lag Nord” och ett ”lag Syd”; i norr verkar Dag Sandahl, Stefan Friberg och Karin Wahlström, i syd Margareta Löfgren, Martin Bergman och Ann-Chatrin Roubert.

– Det är inte meningen att de ska ”flaxa” runt, betonar dock Leif Bengtsson och nämner att exempelvis Ann-Chatrin Roubert huvudsakligen kommer att verka i Gärdslösa, Runsten och Långlöt, Martin Bergman i Räpplinge och Högsrum och Margareta Löfgren i Borgholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons