Annons
Nyheter

Ninjamannen anhållen: Bar på 80 centimeter lång machete

Nyheter • Publicerad 14 juli 2008

BORGHOLM

Kort efter det att den så kallade ”ninjamannen” greps, anhölls han som skäligen misstänkt för brott mot knivlagen samt förberedelse för grov misshandel.

Annons

Den 44-årige danske mannen greps vid 11.30-tiden på Victoriadagens förmiddag sedan oroliga borgholmsbor och semesterfirare gjort polisen uppmärksam på att han återigen uppträtt aggressivt och nu också bar på ett ”ninjasvärd” (vilket skulle visa sig vara en 80 centimeter lång machete, enligt polisen). Samstämmiga uppgifter till Ölandsbladet gör dessutom gällande att 44-åringen frågat om vägen till det kungliga sommarresidenset Solliden.

– Han greps initialt för brott mot knivlagen, sedan tillkom ytterligare vittnesuppgifter som även gör att han nu är misstänkt för förberedelse till grov misshandel, berättar Leif Larsson vid polisen i Borgholm.

FÖRHÖRS MED TOLK

Den danske mannen misstänks också för brott mot tullbestämmelserna, eftersom hans hund tycks sakna såväl id-märkning som uppgifter om rabies-vaccinering.

44-åringen förnekar brott, men lär inte släppas i tid för att närvara vid Victoriafirandet på Borgholms IP.

– Det utgår vi från att han inte gör. Först ska han höras igen, denna gång med tolk, säger Leif Larsson, som även påpekar att Säpo arbetar med ärendet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons