Annons
Nyheter

Nattvandal hotade

Nyheter • Publicerad 6 augusti 2013

BORGHOLM

En man i 40–årsåldern, mera känd som "Nattvandalen", har slagit till igen.

Annons

Han har setts krossa mängder med glasflaskor på Östra Kyrkogatan och Sandgatan, vilket uppmärksammades av flera vittnen.

Dessutom är han misstänkt för olaga hot sedan han hotat kommunens städpersonal med stryk. Polis tillkallades men mannen blånekade.

"Nattvandalen" var även inbegripen i ett bråk bakom kyrkan där han åkte på en propp. Men här finns även en motanmälan som rubriceras försök till misshandel.

Samme person sätts också i samband med skadegörelse på Borgholms Energis kontor på Linnégatan, där flera fönsterrutor krossats vid ungefär samma tidpunkt.

I helgen blev en Segway stulen vid golfbanan i Societetsparken. Tre personer hyrde den, visade leg, men lämnade aldrig tillbaka den. Legitimationen visade sig emellertid vara falsk. En Segway har ett pris på 60–70 000 kronor och ägarna utlovar en ordentlig summa till den som kan lämna uppgifter så att den kommer till rätta.

För tjuvarna är den inte till särskilt stor glädje, eftersom det krävs en speciell nyckel för att den ska fungera.

En lantbrukare på sydöstra Öland är misstänkt för grovt miljöbrott, vilket ska ha pågått sedan 2010. Han har underlåtit att skicka döda djur med kadaverbilen och istället lagt dem i sjömarken och täckt över dem.

Lantbrukaren är även misstänkt för djurplågeri.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons