Annons
Nyheter

Narkotikapåverkad yxman på festival

Nyheter • Publicerad 21 mars 2008

En narkotikapåverkad 24-åring som gick omkring med en yxa på Ölands Rootfestivalen i Stora Frö fick omhändertas av ordningsvakterna.

Det var 14 juli i fjol som 24-åringen uppträdde otrevligt mot några flickor på campingområdet vilka påkallade ordningsvakternas uppmärksamhet.

Annons

Ordningsvakterna kände igen 24-åringen som den person de avtvingat en yxa tidigare under dagen. Han hade gått omkring med yxan på festivalområdet. Yxan uppgav han bara var för vedhuggning.

När sedan flickorna slog larm om 24-åringen som vägrade lämna deras tält ingrep ordningsvakterna på nytt. Men då 24-åringen vägrade lämna platsen uppstod tumult. Flera ordningsvakter fick kallas in och 24-åringen fick brottas ned och beläggas med handfängsel.

Mannen fortsatte att göra motstånd. Vid utgången slöt 24-åringens mamma och syster upp och då lugnade han sig.

Vid avvisiteringen hittade polisen amfetamin på mannen. Han hade också spår av narkotika i blodet.

Mannen erkänner narkotikapåverkan, men nekar till innehav. Pulvret polisen fann på honom kan inte vara hans. Han förnekar också våldsamt motstånd mot vakterna.

För polisen berättar 24-åringen att han för samtal med socialen i Växjö angående sitt missbruk av narkotika. Under hösten ämnar han åka till Brasilien för att tävla i ultimate fighting.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons