Annons
Nyheter

Nära med nya hastigheter

Nyheter • Publicerad 7 mars 2013

MÖRBYLÅNGA KOMMUN

Mörbylånga kommun jobbar vidare med att ändra hastigheterna i samtliga tätorter. Framför allt handlar det om att ta bort begränsningen 50 kilometer i timmen.

Annons

– Många gator sänks till 40 kilometer i timmen, men andra höjs till 60, säger Ida Fällman på Mörbylånga kommun.

Kommunen har ansvar för alla vägar inom tättbebyggt område och har därför kopplat in en konsult som gjort hastighetsöversyn i samtliga tätorter. Bland dem ingår, förutom Färjestaden och Mörbylånga, bland annat Kastlösa, Skogsby, Alby och Norra Möckleby.

Redan för några år sedan började hastighetsbegräsningarna förändras för att anpassas till europeisk standard. Alla 50-sträckor kommer på sikt att bytas ut mot antingen 40- eller 60-sträckor.

– Vi väger in många delar i besluten om hastigheter. En del handlar om att värna om oskyddade trafikanter. Där det blir 60 kilometer i timmen bedömer vi att det rör sig få oskyddade trafikanter, säger Ida Fällman.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons