Annons
Nyheter

Motorcykel kolliderade med staket – en person avliden

Ambulans, polis och räddningstjänst larmades om en allvarlig trafikolycka strax utanför Skogsby, under natten till fredag.
Färjestaden • Publicerad 25 februari 2022 • Uppdaterad 3 mars 2022
Många sörjande samlades på platsen för olyckan i korsningen mellan Järnvägsgatan och Lundtorpsgatan.
Många sörjande samlades på platsen för olyckan i korsningen mellan Järnvägsgatan och Lundtorpsgatan.Foto: Mattis Andersson

Olyckan inträffade på Lundtorpsgatan och larmades in strax efter klockan 23.15 på torsdagen.

Enligt polisen skulle det röra sig om en motorcykel som kolliderat med ett staket. Två personer uppges ha färdats på fordonet, en 17-åring från trakten och en 16-åring som enligt uppgifter till Ölandsbladet är från Borgholms kommun.

Annons

Senare uppgav polisen att den 17-årige pojken avlidit till följd av olyckan och att anhöriga har underrättats. Den 16-årige pojken är allvarligt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelning.

Räcket som motorcykeln kört på bar tydliga märken av olyckan.
Räcket som motorcykeln kört på bar tydliga märken av olyckan.Foto: Mattis Andersson

Vid 07-tiden på fredagen uppgav Region Kalmar län att det rörde sig om tre personer. Det visade sig senare vara felaktigt - det handlar alltså om två personer.

– Vi vet i detta nu inte riktigt vad som har hänt. Ingen har sett olyckan utan privatpersoner hittade de två liggande på vägen intill den kraschade mc:n, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

– Det är i nuläget oklart vem som körde.

Vid lunchtid på fredagen hade ett flertal sörjande samlats på olycksplatsen. Många hade lagt blommor vid en stenmur.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons