Annons
Nyheter

Mörbylånga vill integrera kulturen

Nyheter • Publicerad 23 juli 2010

MÖRBYLÅNGA

Mörbylånga kommun är till stora delar enig med de förslag som Regionförbundet har presenterat i sin utvecklingsstrategi ”Kultur med nya ögon”.

Annons

Dock vill man i en högre grad integrera kulturen i det vardagliga arbetet i stället för att låta satsningen vara separat.

Regionförbundet har arbetat fram en utveckingsstrategi som går under namnet ”Kultur med nya ögon” och syftar till att stärka kulturlivets position. Målet med satsningen är att kulturen ”ska vara en övergripande kraft i Kalmar läns tillväxt”.

Kommunerna som är knutna till projektet har fått möjlighet att ge synpunkter på utvecklingsstrategins upplägg. Mörbylånga kommun är till stor del enig med Regionförbundet, även om man påpekar förslaget är något svårtillgängligt och saknar logisk uppbyggnad.

AGENDA 21 SKA ANTAS

Exempelvis är kommunen positivt inställd till att anta manifestet Agenda 21. Ett manifest som har antagits av städer och även finns på lokal nivå världen över i en strävan efter ett gemensamt engagemang i frågor som mänskliga rättigheter, kulturell mångfald och hållbarhet.

Man påpekar även att södra Öland har ett fantastiskt kulturlandskap och att förutsättningarna för att kulturen ska vara ett av kommunens viktigaste utvecklingsområden är goda.

INTEGRERAT - INTE ISOLERAT

Den punkt där åsikterna går isär om hur arbetet kring ”Kultur med nya ögon” ska struktureras gäller huruvida satsningen ska skötas av en nytillsatt grupp, enligt förslaget, eller inte.

Mörbylånga kommun säger sig inte vilja tillsätta en ny styrgrupp. I stället är förhoppningen att kunna integrera det hela i det övriga utvecklingsarbetet. Detta med ambitionen att projektet inte ska bli en isolerad verksamhet.

FREDRIK ALFREDSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons