Annons
Nyheter

Mörbylånga hamn: De första har redan anmält sitt intresse

Nyheter • Publicerad 22 maj 2008

MÖRBYLÅNGA

Nu är det definitivt klart. Det finns ingen återvändo. Alla papper är påskrivna. Och de första hyresgästerna har också anmält sitt intresse.

Annons

Det rör sig naturligtvis om bostadsbyggande i hamnen i Mörbylånga, där kommunstyrelsen på tisdagen sade ja till överenskommelsen med Kalmar Lantmän. För Mörbylånga kommun kostar det drygt sex miljoner att flytta på Lantmännen till sockerbruksområdet. Kostnaden för kåkarna i hamnen blev till slut 4,4 miljoner. Resten, cirka 1,7 miljoner, går åt till att göra i ordning marken på sockerbruksområdet där Lantmännen bland annat ska uppföra sin Granngårdsaffär.

I överenskommelsen ingår också en fastighet i Kastlösa som nu kommunen tar över. Kommunalrådet Kent Ingvarsson (m), som redan under valrörelsen lovade att ”göra något för Mörbylånga”, är givetvis lättad över att affären äntligen gått i lås.

– Ja, det var faktiskt skönt. Och för en gångs skull har jag fått lite beröm också.

DE FÖRSTA HYRESGÄSTERNA

Kommen tar nu över samtliga fastigheter som lantmännen arrenderat i hamnen. Och den egendomliga situationen har nu uppstått att Lantmännen blir vanliga hyresgäster till kommunen tills hela rasket rivs.

– Och hyran blir betydligt höge än arrendet, säger Kent Ingvarsson och syftar på den rent löjligt låga summa som Lantmännen tidigare betalat (cirka 900 kronor – om året).

NCC, som redan fått en så kallad markoption på fastigheten Matrosen 1 (där Granngården nu ligger) kan nu börja planera för bostäder.

BYGGSTART SOMMAREN 2009

– Om allt går som det ska kan bli byggstart efter semestern 2009, säger Kent Ingvarsson.

De första hyresgästerna har för övrigt redan anmält sitt intresse.

– Jag hörde av företrädare för NCC att några sommarstugeägare här i kommunen redan tecknat sig för lägenheter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons