Annons
Nyheter

”Missförstånd som behöver klaras ut”

Nyheter • Publicerad 25 maj 2011

MÖRBYLÅNGA

– Det föreligger en rad missuppfattningar som behöver klaras ut, skriver sektionschefen Ann Willsund och kommunchefen Staffan Larsson i ett gemensamt svar på kritiken från Skansenskolan.

Annons

När Ölandsbladet når Ann Willsund under onsdagseftermiddagen låter hon sårad. Ett upprop mot henne personligen, undertecknad av 51 personer av vilka hon känner de flesta mycket väl, det tar.

– Jättetråkigt. I grund och botten handlar det om en resursfråga. Jag har verkligen kämpat för att lösa det, säger Ann Willsund.

– Men jag har haft starka politiska krav över mig att skära i skolledarresurserna, förklarar Ann Willsund.

INFEKTERAD FRÅGA

Den infekterade frågan om Per Malmqvist vara eller icke vara som rektor på Skansenskolan kommenterar skolchefen såhär:

– Jag hade ett möte med Per. Han hade ett alternativ att vara kvar, men jag kunde inte tillmötesgå hans krav. Då valde han i stället Gårdby-Alun, säger Ann Willsund.

• Anställer du bara släkt och vänner?

– Nej, inte någon vad jag vet.

• Går det att arbeta vidare efter det här?

– Ja, den frågan ska du väl egentligen ställa till Staffan (Larsson, kommunchefen). Men jag har upplevt att jag har politikernas förtroende.

Annons

• Hur mår du?

– Det är tufft att vara chef i all kommunal verksamhet. Jag har respekt för att det uppstår sådana här konflikter, men det är jättetråkigt att det blir så.

RÄTT ÖVERENS

Under onsdagen träffades kommunens förvaltningsledning fackliga företrädare, skyddsombud och skolledningen för Skansenskolan.

– Jag tycker att vi nu i alla fall är rätt överens om att det handlar om en resursfråga, kommenterar Ann Willsund mötet.

Den 30 maj inleds MBL-förhandlingar avseende den nya skolorganisationen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons