Annons
Nyheter

Minskad tömning irriterar

Nyheter • Publicerad 6 oktober 2009

Sedan drygt en månad töms papperscontainrarna vid återvinningsstationen i Borgholm bara en gång i veckan mot tidigare två.

Och resultatet är knappast vackert, mellan containrarna ligger kartongpapper i travar och efter helgens blåsväder har en hel del spridit sig i området.

Annons

– Tidigare tömdes containrarna på fredagar och måndagar och då fungerade allt bra, säger Beab:s servicechef som igår kontaktade företaget FTI som äger återvinningsstationerna, för att få en återgång till stånd.

– Men det blev inget gehör, ”det går inte” och ”det är omöjligt eftersom vi har samma system i hela landet.”

– Det var ju tur att det regnade i helgen, annars hade väl papperet blåst runt halva stan.

– Inom containerområdet är det chaufförerna som tömmer som ska städa upp, men utanför är det vårt folk som får göra det. Så jag tänker skicka en räkning till företaget, säger en påtagligt irriterad Hasse Johannesson.

Irriterad är också chauffören Andreas Roos, som på måndagen fick ett par timmars extra jobb med att samla ihop pappersbuntar och annat pappersskräp mellan containrarna.

Han jobbar på företaget Zita som svarar för transporterna och menar att det är chaufförerna själva som har bäst koll på behovet av tömning.

– Även om vi inte blivit utskällda så känns det inte bra att komma i skottlinjen.

– Vi vill ju att det ska vara rent och snyggt, och man blir ledsen efter att ha städat och att det ser likadant ut vid nästa tömning.

– Men det är inte en bit bättre i Mörbylånga, påpekar Andreas Roos och går ett nytt varv runt containrarna med skyffel och sopborste.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons