Annons
Nyheter

Miljonkonkurs för reklambyrå: Tveksamheter i balansräkning

Nyheter • Publicerad 15 mars 2008

BORGHOLM

Reklambyråföretaget Vivör AB, tidigare Mileson Media, har försatts i konkurs. En misslyckad satsning på magasinet Lustjakt sägs ligga bakom konkursen.

Annons

I revisionsberättelsen för 2006 markerade bolagets revisor Boo Johansson Berg mot tveksamheter i balansräkningen. ”I balansräkningen är upptaget balanserade utvecklingskostnader på 1 262 500 kronor. Denna post har en avgörande betydelse för bolagets fortbestånd, Jag kan inte uttala mig om värdet av denna tillgång”, skriver revisorn den 11 juni förra året och fortsätter: ”På grund av osäkerheten beträffande ovan nämnda tillgång kan jag inte uttala mig om huruvida årsredovisningen har upprättas i enlighet med årsredovisningslagen.”

SVÅRSTARTAD LUSTJAKT

I förvaltningsberättelsen sägs att ”bolagets stora utvecklingsprojekt är Magazinet Lustjakt: ”Magazinet Lustjakt röner stor uppskattning hos såväl läsare som respekterat branschfolk och genombrottet kommer, även om det tar längre tid än den första bedömningen visade.”

I veckan gick tidigare Mileson Media, den 14 januari i år namnändrat till Vivör AB, i konkurs. Vid konkursen hade bolaget cirka 1,5 miljoner i skulder. 2007 startade Mileson Media dotterbolaget Mileson Media i Kalmar AB. Enligt bokslutet för 2006 hade Mileson Media åtta anställda och en omsättning på drygt 6,9 miljoner kronor.

MICHAEL STÅHL

Fotnot:Ölandsbladet sökte under fredagen bolagets talesman Patrik Edström för en kommentar utan att lyckas nå honom.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons