Annons
Nyheter

Miljöresurs Linné – nej tack

Nyheter • Publicerad 8 juni 2007

MÖRBYLÅNGA

Allt som är kopplat till Linné är uppenbarligen inte ”lust och fägring stor.” Mörbylånga kommun har exempelvis sagt upp sitt medlemskap i organisationen Miljöresurs Linné.

Annons

Vad är då Miljöresurs Linné för något? Enligt sötsurt, elaka källor är projektet, som har sin bas i Växjö, en viloplats för avdankade landstingspolitiker som skulle få något att göra och inte bara kastas ut i kylan som vanliga dödliga. Enligt hemsidan är dock Miljöresurs Linné ”en ideell förening som verkar i Småland, Öland, Blekinge och Halland med syfte att vara en plattform för miljö och hållbar utveckling.” Samma hemsida påpekar också att man ”funnit nationella samarbetsparter i KRAV och WWF” (Världsnaturfonden, reds anm).

PENGARNA KAN ANVÄNDAS BÄTTRE

Hursomhelst, Mörbylånga kommun har varit med i ett antal år genom det förra kommunalrådet Saga Sigvardssons (c) försorg, men den nuvaran kommunledningen finner ingen större anledning att fortsätta medlemskapet.

– VI har inte haft några kontakter på fyra år, så varför ska vi betala avgiften på 15 000 kronor för ingenting, frågar sig kommunalrådet Kent Ingvarsson (m).

– Det finns säkert bättre användning för pengarna än skyffla över dem till något som vi inte har den minsta nytta av.

Kommunledningen (ksau) har därför sagt upp medlemskapet i organisationen med omedelbar verkan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons