Annons
Nyheter

Mer än tvåtusen parkerade fel

Nyheter • Publicerad 9 januari 2008

BORGHOLM

Minst 2 035 personer gjorde det i Borgholm sommaren 2007. Parkerade fel.

Annons

– En ganska konstant nivå genom åren utan dramatiska förändringar, konstaterar planeringschef Christer Petersson.

Borgholm i sommarskrud är knappast ett paradis för den som söker bilparkering, däremot firar p-vakterna högtidsstunder med utskrivna parkeringsanmärkningar i parti och minut. Säsongen 2007 var inget undantag, trots det eviga regnet jobbade p-vakterna så svetten lackade och resultatet av vedermödorna syns nu i kommunens kassa.

– 2 035 anmärkningar gav en intäkt på 676 122 kronor. Pengarna är mer än 2006 och i nivå med 2005. Antalet anmärkningar har legat mellan 1 800–2 000 stycken sedan 2002. Så det är en ganska konstant nivå genom åren utan dramatiska förändringar, påpekar planeringschef Christer Petersson.

VART GÅR PENGARNA?

Efter Securitas Bevakning AB fått sitt för 512 nedlagda timmar, i kronor och ören 163 802 kronor, används parkeringssyndarnas surt förvärvade pengar till trafiksäkerhetshöjande åtgärder (samt julbelysning, se separat artikel).

Var parkerar man mest fel?

– I stadskärnan. Vi prioriterar övervakning av gathörn, övergångsställen och handikapparkeringar och försöker hålla rent för transportfordon.

I upphandlingen till denna sommar, säsongen 2008, har kommunledningen öppnat upp för längre p-vaktsäsong. Under juni och augusti kan styret tänka sig ”sporadisk övervakning med exempelvis fem timmar per tillfälle två gånger i veckan”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons