Annons
Nyheter

Medlemsrekord i LRF

Nyheter • Publicerad 13 januari 2009

LRF Sydost, liksom hela LRF, ökar åter i medlemsantal och har så gjort sedan regionförbundet bildades 2001. Då var antalet medlemmar 16 583. Med årets nettoökning på 102 är regionen uppe i totalt 19 515 medlemmar.

Bland lokalavdelningarna har Hallaryd ökat mest med tio procent. Åtta nya medlemmar har där tillkommit under året. Antalsmässigt ligger Ljuder-Hovmantorp-Ekeberga i topp med 14 nya medlemmar till totalt 212.

Annons

– Vid årets början hade vi  en ambition att komma upp i 19500 medlemmar och det har vi lyckats med. Såväl nya som gamla medlemmar ser oss som den största garanten för att få hjälp till att kunna bedriva och utveckla företagsamhet inom de gröna näringarna i Kalmar Blekinge och Kronobergs län säger regionförbundsordförande Per-Åke Svensson.

– Genom att bli allt mer medlemsnära i vårt arbete känner medlemmarna också att LRF finns tydligare i deras vardag. Det gäller att se hela människan och hennes eller hans skiftande behov i olika skeenden och situationer. Därför känns medlemskapet i LRF viktigt och värdefullt för allt fler som har sin verksamhet inom jord, skog, trädgård och landsbygdens miljö säger regionchef Göran Bäckstrand. 

Medan de flesta andra organisationer krymper så ökar tillströmningen av medlemmar till LRF. På tio år har LRF ökat med närmare 50 000 medlemmar och är idag Sveriges största företagarorganisation och organiserar närmare 90 000 småföretagare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons