Annons
Nyheter

Mötte misstänkt rattfyllo – kraschade våldsamt i natten

Nyheter • Publicerad 15 januari 2008

ÖLAND

– Änglavakt. Det kunde lika gärna ha varit en dödsolycka, hon hade tur.

Annons

Med mötande bil på fel sida vägen tvingades kvinnan ner i diket för att studsa över ett två meter högt buskage och krascha våldsamt.

Nu jagar polisen den mötande bilisten.

Enligt polisman Bo Johansson var scenen dramatisk.

– Det såg för jävligt ut på olycksplatsen. Bilen var fullständigt sönderslagen, flickan hade änglavakt. Samtliga dörrar öppnades av kraschen och utan bälte hade hon flugit ut, berättar han efter fredagsnattens våldsamma trafikolycka på 136:an norr om Halltorp.

DRAMATISK BERÄTTELSE

Även kvinnans berättelse var dramatisk.

– Hon kom söderifrån vid 24-tiden på fredagen och norr om Halltorp fick hon möte med en bilist som inte bländade av, den körde med helljuset på. Dessutom kom den mötande över på hennes sida vägen och för att undvika frontalkrock håller hon så långt ut till höger som möjligt, för att till slut skära ner i diket.

Kraschen blev spektakulär. I hög hastighet studsade och voltade kvinnans bil över, och i ett två meter högt buskage.

– Det kunde lika gärna ha varit en dödsolycka, konstaterar Bo Johansson.

BILISTEN GÄCKAR POLISEN

Annons

Illa tilltygad efter luftfärden, med smärtor i nacke och knän samt riven av buskar och taggtråd, tog kvinnan sig ut till vägen för att få hjälp.

– Fyra bilister körde förbi, först den femte stannade och gav henne lift till Borgholm. Sedan tog hon taxi hem. Dagen efter kom hon till lasarettet för röntgen och omplåstring, berättar Bo Johansson, som var i kontakt med kvinnan under olycksnatten.

Den mötande bilisten gäckar polisen.

– Hon såg ju ingenting, bländad som hon var och vi har tyvärr inga spår att gå efter just nu. Men troligen var det ett rattfyllo. Om någon annan mött den här bilisten är vi tacksamma för tips.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons