Annons
Nyheter

Marknadsfest i Algutsrum

Nyheter • Publicerad 29 juni 2007

Sista fredagen i juni vet alla, åtminstone alla i Algutsrum, vad som händer. Marknad, massor av folk, massor av knallar, ofta lite lagom väder. Traditionen uppehölls även i år.

Det finns en sak som skiljer marknaden i Algutsrum åt från övriga sommarmarknader på Öland. Det är de gamla bodarna som finns kvar sedan många hundra år med kyrkan centralt placerad där det hålls marknadsgudstjänst mitt på dagen.

Annons

Detta är platsen sedan länge för marknad, förr var det hästar och andra kreatur, idag är det precis samma utbud som på alla andra platser, servetter, kakformar, godis, korv, korgar och allt annat, ni vet.

På fredagen strömmade folk från alla håll till Algutsrums by. Parkeringarna fylldes snabbt. På väg mot stånden var plånböckerna fyllda, på vägen hem bar besökarna på brödkassar, godispåsar, nallebjörnar från lottkiosken, Västervikskorv, rengöringsmedel och kanske en lott från centerns billotteri.

Säkert var det många som också kom för att titta och träffa bekanta och dricka en kopp kaffe med hembakat bröd i IOGT-lokalen.

Sista fredagen i september är det återigen dags att ställa till med marknadsfest i Algutsrum. Allt enligt traditionen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons