Annons
Nyheter

Marinan storsatsar

Nyheter • Publicerad 21 mars 2008

BYXELKROK

Just nu pågår ett febrilt byggnadsarbete i bottenvåningen på Byxelkrok Marina.

Annons

Den tidigare så skandalomsusade anläggningen låg för fäfot i flera år innan nuvarande ägare Fredrick Rosenqwist förvärvade den för två år sedan och genast började förvandla den till ett förstklassigt lägenhetshotell. Och går allt planenligt kommer en ny restaurang att slå upp portarna till Valborg.

– Lokalerna kommer att omdisponeras en hel del jämfört med tidigare, säger Fredrick. Vi bilar bland annat ned betongväggar för att skapa en större restuaranglokal där alla får utsikt direkt mot havet.

– Och vi har också utökat köket rejält för att det ska blir rationellt och lättarbetat och därmed minimera väntetiderna på maten, säger han och visar de nya utrymmena med 200 kvadratmeter kakel på väggarna.

Den inre delen upptas av pubben där en ny bar håller på att byggas.

– Här kommer vi att ha pubkvällar med olika teman tillsammans med tapas och andra smårätter. Det handlar alltså inte om en nattklubb, musiken blir soft bakgrundsmusik och detta med hänsyn till våra rumsgäster, påpekar Fredrick.

– Restaurangen ska drivas av Charlotte Krall från Köpingsvik. (som dock var förhindrad att närvara vid Ölandsbladets besök) Hon har bland annat jobbat på Strand i Borgholm och har också haft Sandbybadets restaurang norr om Löttorp.

– Menyn kommer att innehålla en hel del italienska rätter och det blir också några lokala rätter, en del baserade på lokalt fångad fisk. Ambitionen är att maten ska hålla en hög nivå, säger Fredrick.

När allt är klart kommer att ha plats för 150 gäster inne – och lika många på uteserveringen som får Ölands mest sjönära läge med ett par meter till vattnet.

– Jag tänker också lysa upp den med ett antal ljuspollare, det är ju beckmörkt längs stranden, säger Fredrick och passar på att upprepa ett gammalt önskemål i Kroken – en belyst strandpromenad med soffor från hamnen till badplatsen, gärna ända ut till Tokenäs udde.

Restaurangen ska var öppen till åtminstone Skördefesten och därefter finns det tankar på att ha helgöppet till årets slut, precis som på den tiden då familjen Kinnander residerade på Marinan.

Annons

Det var i april 2006 som Fredrick köpte Marinan och efter ett intensivt jobb med långa arbetsdagar kunde han hälsa de första gästerna välkomna i midsommarveckan.

– Det har varit två jättebra säsonger, jag hade fullt redan den första sommaren, säger Fredrik som också funderar på en vidareutveckling av sin anläggning.

– Kanske någon form av konferensverksamhet. Det är ju så tyst och fridfullt på norra Öland under vinterhalvåret, så kanske man skulle försöka sälja in sig på just detta faktum, säger Fredrick Rosenqwist.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons