Annons
Nyheter

Många längtar efter tomten

Nyheter • Publicerad 21 augusti 2007

TVETA

Många är de som vill sätta bo i Färjestaden med omnejd. I helgen var det visning av 50 nya tomter i Tvetaområdet öster om Färjestaden.

Annons

– Vi märker att det finns ett stort tryck, säger Arne Hakeborg, som företräder Ljungbyföretaget WLE Fastigheter AB och dess vd Nils-Evert Norén.

Affärsidén är att erbjuda paketlösningar på tomt och tre olika modeller av hus. Tomterna är på mellan 980-1 200 kvadratmeter och de vinterbonade husen 80 kvadratmeter. Totalkostnaden med vatten, el och väganslutning ligger i storleksordningen 1,3 -1,4 miljoner kronor. Det är Ove Bergman AB som svarat för iordningställandet av tomterna.

KINASATSNINGEN

Egentligen började visningen klockan tolv på lördagen, men redan strax efter elva började de första intressenterna kika in.

– Intressenterna kommer fån olika delar av landet. Vi har till exempel haft besök av familjer från Örnsköldsvik och Eskilstuna. I går sålde vi åtta tomter till ett företag i Jönköping, berättar Arne Hakeborg.

– Företagens intresse för Öland har ökat efter kinessatsningen i Kalmar, det har vi märkt.

NÄRMARE HAVET

Annars är många privata intressenter från Växjötrakten, vilka vill komma närmare havet.

– Och jämför man priserna med till exempel Mellbystrand på västkusten så är priserna där tre gånger så höga som här, säger Arne Hakeborg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons