Annons
Nyheter

Många företag lär bli till salu

Nyheter • Publicerad 7 januari 2008

KALMAR

Ungefär 150 000 företagare i Sverige går mot pension, menar Svensk Företagsförmedling. Nu finns chansen för unga personer som drömmer om ett eget företag.

Annons

– En uppsjö av företag kommer att vara till salu inom de närmaste åren och vi måste förstärka oss redan nu, säger Conny Hermansson vid Svensk Företagsförmedling, som bland annat öppnat ett nytt kontor i Borgholm.

KÖPARENS MARKNAD

– På Öland finns ett antal företagare som redan nu hört av sig till mig och vill sälja. Det handlar om till exempel vandrarhem och snickerier, säger Conny Hermansson.

Han tror dock att många företagare vill dra nytta av högkonjunkturen.

– Många företag har förmodligen inte tjänat så här bra på kanske 30 år. Så de är nog inte villiga att sälja nu. Men risken om alla 40-talister säljer på en gång är att det inte finns tillräckligt med köpare. Då blir det köparens marknad som dikterar priset.

UNGA HOLLÄNDARE

Conny Hermansson menar också att många unga holländare fått upp ögonen för Öland.

– 35-40-åringar vill sälja sin villa i Holland för att flytta hit med familjen och starta ett företag. De är unga och utbildade och har en liten peng över, säger han och menar att det därför är läge för öländska företagare att tänka över sin situation.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons