Annons
Nyheter

Målsmän med (skol)mål i mun

Nyheter • Publicerad 21 oktober 2007

FÄRJESTADEN

Skolmat är mer än lappkojs och fiskpinnar. Det vill Mörbylånga kommun visa. I torsdags bjöds föräldrar in för att gemensamt med sina barn fira Måltidens Dag vid kommunens skolmatsalar.

Annons

– Mycket gott, recenserar pappan Johan Steglander maten, bestående av potatis och kyckling.

Bara på Färjestadens skola var det upp emot 150 föräldrar som hörsammat inbjudan att äta skollunch tillsammans med sina barn.

– Lite fler föräldrar i de yngre klasserna, lite färre i de äldre klasserna, berättar Ewa Karlesand, lärare vid Färjestadens skola.

30 kronor kostade det föräldrarna att få sig en delikat lunch serverad. Måltidens dag möjliggjordes genom sponsring från lokala matproducenter.

EN SAMLANDE KRAFT

Lena Lundwall, kostchef i Mörbylånga kommun, vill bland annat lyfta fram skolmatens betydelse.

– Se måltiden som en samlande kraft för den gastronomiska kulturen, där både svenska och andra kulturers mattraditioner kan mötas. Öka lusten till och insikten om måltidens betydelse för välbefinnandet, agiterar Lena Lundwall.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons