Annons
Nyheter

Lurades på semesterboende

Nyheter • Publicerad 3 juli 2009

Paren Karf och Storbjörk hade planerat Ölandssemestern sedan månader tillbaka. Lägenheten var bokad och vistelsen betald. Då kom brevet att lägenheten inte gick att hyra.

Men några pengar har de ännu inte fått tillbaka.

Annons

Gösta och Marita Karf ville tillbringa en vecka på Öland, tillsammans med Göstas kusin Ulla Storbjörk och hennes man Bo. Paren är bosatta i finländska Jakobstad och bokade boendet i januari.

Mannen som står för uthyrningsverksamheten ville ha 2 400 kronor i förskottsbetalning. Det gick Gösta Karf med på, i utbyte mot bilder som bekräftade att lägenheten faktiskt fanns.

– Han skickade bilder på boendet och omgivningarna och då betalade jag in pengarna, säger Gösta Karf.

Två veckor före avresan skulle resterande 2 400 kronor betalas. Gösta gjorde detta. Men tre dagar före avresan landade ett brev i brevlådan.

Ägaren kunde inte hyra ut lägenheten på grund av personliga skäl, stod det. Pengarna skulle de däremot få tillbaka.

– Vi skulle uppge vårat kontonummer eller postgironummer så att han kunde sätta in pengar på kontot. Men det har fortfarande inte kommit några pengar, säger Gösta.

Lyckligtvis hittade de istället en stuga i Karlevi, och de är nöjda med sin semester. Men vid ankomsten till Öland sökte de upp lägenheten. Ingen människa syntes till, men brevlådan var överfull av post.

– Vi pratade med grannarna som sagt att mannen och hans fru åkte iväg tre dagar före midsommar. Sedan dess har de inte setts till, säger Ulla Storbjörk.

– Vi har helt och hållet blivit lurade på konfekten. Jag hoppas att personen i fråga åker fast, säger Gösta som gjort en polisanmälan mot stugägaren.

De två finländska paren är inte de enda som blivit lurade av samme man. De uppger själva att ett tiotal polisanmälningar fanns hos Kalmarpolisen när de var inne och lämnade sina uppgifter. Ytterligare en av de drabbade är Camilla Johansson, från Söderköping.

Annons

– Jag betalade in 2 000 spänn, och andra jag har pratat med betalade 2 500 respektive 4 600 kronor, säger hon och menar att samtliga har fått besked om att de hyrt samma stuga i Mörbylånga kommun.

– Han har lurat mig och det är bara att inse. Men jag ger mig inte i första taget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons