Annons
Nyheter

Lublin söker jobb – som jurist

Nyheter • Publicerad 17 januari 2008

BORGHOLM

Vissa har kallat honom för ”rättshaverist”. Ostridigt är i alla fall att han har en vana att överklaga allehanda myndighetsbeslut. Nu söker Per Lublin jobb som jurist vid länsstyrelsens rättsenhet i Kalmar.

Annons

På länsstyrelsens rättsenhet handläggs överklaganden av kommunala nämnders beslut i frågor som rör plan- och bygglagen, miljöbalken och andra miljöförfattningar. Men rättsenheten har också hand om tillstånds- och tillsynsärenden som bland annat rör stiftelser, kameraövervakning, social omsorg och veterinära frågor. Dessutom ingår det i arbetsuppgifterna att svara för juridisk rådgivning till länsstyrelsens övriga enheter.

”ÖVERKLAGNINGARNAS OKRÖNTE KUNG”

Anders Enroth, funktionschef vid rättsenheten bekräftar att Per Lublin, överklagningarnas okrönte kung är en av 15-20 personer som sökt den utannonserade tjänsten som jurist vid enheten.

– Vi håller på att titta över ansökningarna just nu.

Den som har ”förvaltningsrättslig erfarenhet” kan tillgodoräkna sig det som en merit står det att läsa i jobbannonsen från länsstyrelsen. Men Anders Enroth vill inte tala om vilka eventuella fördelar det skulle kunna ge Ölandspartiets Per Lublin vid en jämförelse med de övriga jobbkandidaterna.

– Vill inte göra det så länge rekryteringsarbetet pågår, förklarar Anders Enroth.

Ölandsbladet har förgäves sökt att nå Per Lublin. Senast vi hörde från honom var 10 januari. Då lämnade han in en överklagan till länsstyrelsens rättsenhet angående spikning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons