Annons
Nyheter

Lublin ej aktuell som byggchef

Nyheter • Publicerad 10 mars 2008

BORGHOLM

Sju sökte jobbet. Två kandidater återstår. Ingen av dem heter Per Lublin.

Annons

– Målet är att ha en ny miljö- och byggchef i tjänst till sommaren, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson efter torsdagens intervjuer av utvalda chefsaspiranter.

Den mest uppmärksammade av de sju sökande till det lediga miljö- och byggchefsjobbet i Borgholm fanns inte på plats när politiker, fack och chefsgrupp formligen intervjumanglade de två som överlevt den första rekryteringsgranskningen.

– Nej, Per Lublin är inte aktuell för jobbet, klargör kommunalrådet Lisbeth Lennartsson, i övrigt förtegen om vilka två som intervjuades.

EN AV VARJE KÖN

– Det är en man och en kvinna, mer kan jag inte säga. Båda är i rätt ålder för att bli kvar i Borgholm ett tag, om de får jobbet.

Enligt vad Ölandsbladet erfar handlar det om Göran Borgö från Västerås och Kerstin Ahlberg, Bergkvara. Göran Borgö är i dag avdelningschef på Mälardalens Högskola medan Kerstin Ahlberg är kommunekolog i Torsås kommun.

– Självklart vill vi ha en ny chef så fort som möjligt, men målet är att han eller hon ska vara i tjänst till sommaren, säger Lisbeth Lennartsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons