Annons
Nyheter

Lärare larmar om skolan

Nyheter • Publicerad 27 mars 2013

FÄRJESTADEN

Personalen på Färjestadens skola mår dåligt, men få vågar yttra sig av rädsla för repressalier.

Annons

Det framgår i ett brev som två lärare har skrivit till Ann Willsund, chef för kommunens mjuka verksamhet.

– Klimatet har, efter jul, blivit rent akut, skriver de två lärarna.

De vittnar om arbetskollegor som för med sig skvaller till ledningen och som inte hälsar på annan personal eller föräldrar. Men också om personal som mår dåligt utan att få hjälp eller återkoppling av skolans rektorer.

DÅLIG ÅTERKOPPLING

I brevet tar lärarna upp några händelser som de själva upplevt eller fått tillåtelse att återge av dem som drabbats. Detta är några av händelserna:

• Ledningen informerar inte berörd personal om att tidigare tillförd personalförstärkning är borttagen, samtidigt som antalet ordinarie arbetstimmar dras ner. Arbetslaget upptäcker detta själva vid terminens start. Ingen återkoppling ges.

• I ett mejl till skolans rektorer Peter Dyvik och Ylva Gustafsson berättar en personal om att denne har magkatarr, ständig huvudvärk och svårt att sova. Ingen återkoppling ges.

• En personal rapporterar till ledningen att det inte fungerar i arbetslaget. Inget händer och läget blir akut, men från ledningen kommer ingen återkoppling.

• Utan motivering pekar ledningen ut en personal som ansvarig för att en annan anställd mår dåligt.

Läs hela artikeln och Ann Willsunds svar i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons