Annons
Nyheter

Långbänk löses med kortare lektioner

Nyheter • Publicerad 1 november 2006

Ventilationsbekymren på Färjestadens skola löses tillfälligt med kortare lektionspass.

Eleverna lär inte protestera mot förslaget. I alla fall inte de med träsmak i baken.

Annons

Under höstlovet kommer arbetat med att förbättra ventilationssystemen på Boken och Eken att sättas igång. Men det kommer ändå inte att räcka för att uppnå godkänd ventilation.

Först när två klasser från Eken och en från Boken flyttar in i den nya baracken efter jullovet så blir luftmängden tillräcklig.

– Vad gäller Eken kommer vi att komplettera befintlig ventilationsanläggning med lokala ventilationsaggregat av typ rumsaggregat i fyra klassrum till att börja med. Skulle inte detta räcka kommer vi att komplettera med ytterligare aggregat, informerar Inga-Lena Herrmann, samordnande rektor och Tommy Herrloff, fastighetschef för Mörbylånga kommun.

Fram till jullovet får elever och lärare hanka sig fram med provisoriska lösningar.

– Lektionspass under den varma perioden sker med mycket öppna fönster. När vädret blir kyligare kortas lektionspassen av, eleverna lämna lektionssalen och salen vädras igenom var 30:e minut, skriver Inga-Lena Herrmann och Tommy Herrloff till miljö- och byggnadsnämnden i Mörbylånga.

Miljö- och byggnadsnämnden har tidigare beslutat att ventilationen på Färjestadens skola måste vara i ordning efter höstlovet. Återstår att se om nämnden kan ha överseende med den otillräckliga ventilationen fram till januari.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons