Annons
Nyheter

Landstingets oppositionsråd: Från vänsterfronten intet nytt

Nyheter • Publicerad 14 mars 2008

KALMAR

I anslutning till att landstingsmajoriteten presenterat sina tankar inför budgetarbetet, inbjöd de fyra borgerliga oppositionsråden till kommentarer. Inte helt överraskande visade sig allianspolitikerna måttligt imponerade av vad majoriteten presterat.

Annons

– Det hela är en enda lång önskelista, som saknar det viktigaste som ingår i den politiska uppgiften, nämligen prioriteringarna. Vilka uppgifter skall prioriteras, vilka kommer först, vilka därnäst? Allt sådant saknas, menade Christer Jonsson (c), oppositionslandstingsråd. Det mesta som står uppräknat är redan beslutat, och det är tveksamt om tjänstemännen behöver höra allt detta en gång till.

Landstingsrådskollegan Malin Petersson (m) gav exempel på vad som saknas i vänsteruppräkningen.

– I ett helt år har vi efterlyst åtgärder för att råda bot på en orättfärdighet i vårdutbudet. I norr finns det ingen fullt utbyggd ätstörningsklinik. Varje gång vi har påpekat detta, har västerns Johnny Petersson avfärdat våra synpunkter med att detta kommer att tas upp i budgetarbetet. Men det finns inte ett spår av detta i dagens papper!

KALLSINNIG MOT ÄLDRE

Anders Andersson (kd) fann vänstermajoriteten vara helt kallsinnig mot de äldre.

– Äldresjukvården är en helt tom ruta i majoritetens riktlinjer. Och detta trots att vårt län toppar i landet i vad avser antalet 65+:are, över 20 procent mot ett rikssnitt på strax över 17. Våra pensionärer är värda en bättre utveckling av äldrevården.

Och Lars Hamrin (fp) saknade allt om alternativa driftsformer i vänsterns dokument.

– Alternativa driftsformer var en hjärtefråga för miljöpartiet i valet, och även (s) har visat öppningar åt det hållet. Det är i detta avseende ett helt och hållet vänsterpartidominerat dokument vi håller i, menade han.

Majoritetens formulering ”Läkarmedverkan i hemmen ska fortsätta utvecklas” väckte allmän munterhet hos de oppositionella landstingsråden. Man hänvisade bland annat till det i förtid avbrutna försöket med mobil doktor som ett exempel på en åtgärd med motsatt verkan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons