Annons
Nyheter

Kungen nöjd med upptäckten

Nyheter • Publicerad 13 juli 2012

BÖDA HAMN

För en dag strålade expeditionen i kunglig glans. Carl XVI Gustaf var mycket nöjd med dagen och fynden.

Annons

– Det är ett fint fynd och ett faschinerande skepp, säger han.

Med på dagens expedition var också kung Carl XVI Gustaf. Väl i hamn deltog han i ett gruppfoto med expeditionens alla deltagare och sedan fick han några gåvor från dykarteamet. Sedan fick Ölandsbladet en kort pratstund med monarken.

– Det har varit en trevlig morgon. Det är ett fint fynd och ett spännande och faschinerande skepp, säger han och fortsätter:

– Vi har fått fortlöpande information hela året om projektet. Jag var med här i dag för att se hur det har gått och diskuterat framtiden.

Men han ville inte tala om framtidsplanerna.

– Vi får se vad detta leder till. Det finns fler vrak att hitta i Östersjön. Vi får se vad som händer i framtiden.

DJUPT INTRESSE

Ocean Discovery och Deep Sea Productions var mycket hedrade över att ha kungen på besök.

– Han har varit med oss hela dagen. Det är fantastiskt kul att vår kung är så intresserad av historia, arkeologi och vad vi gör, säger Richard Lundgren.

– Han är djupt intresserad av detta. Han har dykt vid kronan innan. Det är jättehedrande att han har visat samma djupa intresse för detta som med Kronan, tillägger Fredrik Skogh.

Annons

Ocean Discovery och Deep Sea Productions finansierar hela expeditionen själva. Därför betyder det extra mycket för dem att kungen visar intresse.

– Det betyder väldigt mycket för oss att han är här. Det är en stor uppmuntran, säger Richard Lundgren.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons