Annons
Nyheter

Kryssningsfartyg sökte nödhamn i Böda

Nyheter • Publicerad 3 juli 2008

BÖDA HAMN

Dåligt väder tvingade Italienregistrerade kryssningsfartyget Vistamar, med italiensk besättning och tyska passagerare till Böda Hamn, i stället för till Visby.

Annons

– Hårt väder tvingade oss att söka nödhamn i Böda, i stället för att fortsätta mot Visby, berättar förstestyrman Alfio Bizzi, som följt med passagerarna på italienregistrerade kryssningsfartyget Vistamar in till Böda Hamn, där man stannar några timmar innan resan fortsätter mot Stralssund.

Passagerarna kommer från hela Tyskland och gick ombord i Kiel den 25 juni med destination Klaipeda, Riga, Helsingfors, S:t Petersburg, Kaliningrad och Stockholm, innan fartyget tvingades söka nödhamn på grund av hårt väder utanför Böda Hamn. Den 4 juli är man tillbaka i Kiel.

En av damerna berättade, att hon var väldigt glad över resan. Det var hennes allra första båtresa och hon tyckte att allt var väldigt välordnat och trevligt, även om det var otäckt när det stormade som värst.

 Flera passagerare blev sjösjuka men kände sig nu helt återställda. Vistelsen i Böda Hamn var trivsam och de Ölandsbladet talade med, var mycket nöjda med resan.

RAGNHILD OXHAGEN

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons