Annons
Nyheter

Krossade finger i cementmaskin

Nyheter • Publicerad 12 december 2008

BÖDA

En arbetsplatsolycka på Böda Cementgjuteri kostade en nyanställd en del av ett finger, under stort tryck krossades fingret.

Annons

– Jag såg inga skydd överhuvudtaget, säger Kjell Bjursell, polisen på Öland.

Olyckan inträffade vid tiotiden på tisdagen.

– Den anställde, född 1980, har jobbat på Cementgjuteriet några månader men var helt ny på den här maskinen som gör betonghålsten och av någon anledning, som han inte kan förklara, hade han hållit höger hand på kanten av maskinen och fått en del av handen i kläm under stort tryck, berättar Kjell Bjursell efter inspektion av olycksplatsen.

– Han fördes i ambulans till sjukhuset i Kalmar och tyvärr kunde överdelen på ett finger inte räddas, det var krossat. Tur i oturen var att att han inte fick hela handen i kläm, då kunde det ha gått riktigt illa, även om ett finger är illa nog.

Nödvändiga skydd ska ha varit en bristvara.

– Jag såg inga skydd överhuvudtaget där han stått och lagt handen.

Några brottsmisstankar finns inte.

– Det som händer är att det upprättas en anmälan om arbetsolycka/arbetsskada som skickas till Arbetsmiljöverket, sedan får de bedöma vad som ska göras. De brukar åka ut och inspektera och fatta beslut om eventuella förelägganden.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons