Annons
Nyheter

Kritiserad rektor biter tillbaka

Nyheter • Publicerad 15 november 2013

Ylva Gustafsson, rektor på Färjestadens skola, har anmält sin arbetssituation. Hon upplever att en förälder försvårar hennes arbete.

Ölandsbladet har tidigare skrivit om flera föräldrars oro kring situationen i ett av skolans arbetslag. En förälder har anmält skolan till Skolinspektionen, för att få en klarhet i kompetensen hos skolans lärare.

Annons

Ytterligare föräldrar har varit i kontakt med skolledningen med kritik mot lärares behörighet och rektorns beteende, som upplevts vara otrevligt.

Nu har rektorn Ylva Gustafsson besvarat kritiken med att själv göra en anmälan kring situationen på skolan. I ett mail till verksamhetschefen Magnus Sjöstedt hävdar hon att en av föräldrarna ”angriper och ifrågasätter min personal och mig” samt att personen ”kräver ut ett helt lärarlags lärarlegitimationer”.

I ett mail till Magnus Sjöstedt ber Ylva Gustafsson om hjälp att lösa situationen som har uppstått.

Magnus Sjöstedt vill dock inte uttala sig om ärendet i Ölandsbladet.

– Jag har inte för avsikt att kommentera något kring detta, eftersom det är under arbete.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons