Annons
Nyheter

Krismöte om Ölandsbron

Nyheter • Publicerad 29 november 2013

Nu måste eländet med alla dessa ständiga reparationsarbeten som orsakar långa köer för trafikanterna på Ölandsbron redas ut, en gång för alla.

På initiativ av landshövdingen samlades under torsdagen representanter för Trafikverket och en rad andra myndigheter.

Annons

– Beredskapen och trafikstörningar på bron är en viktig fråga för länet och det känns bra att vi har haft en konstruktiv diskussion och kommit fram till konkreta resultat, säger landshövdingen Stefan Carlsson.

Inte minst pendlarna har varit starkt kritiska till alla broreparationer, som för trafikanterna helt ha verkat saknat samordning.

Först var det asfalten, sedan ljusen och så räcket, följt av fogarna...

2013 har köerna varit extremt långa och pågått under lång tid.

Landshövdingen lyssnade till kritikerna, bland annat hans öländske chaufför som ständigt fastnade i bilköerna.

I torsdags samlades företrädare för Trafikverket, landstinget, Ölands Räddningstjänst, Mörbylånga kommun, Kalmar kommun och polisen, för att tillsammans med landshövdingen Stefan Carlsson, beredskapsdirektören Ana Norlén och infrastruktursamordnaren Peter Sieurin för överläggningar kring situationen på Ölandsbron.

Enligt landshövdingen blev det ett bra möte, som syftade till att minimera störningarna i trafiken för Trafikverkets planerade underhåll av Ölandsbron.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons