Annons
Nyheter

Kravcertifikat till skolcafeteria

Nyheter • Publicerad 15 maj 2008

BORGHOLM

I måndags var det stor ”Mäjk åver däj” på Slottsskolan. Alla klädde ut sig mer eller mindre och Kul-kul-trivselgruppen delade ut priser. Samtidigt fick skolans elevcafeteria ta emot certifikat för att man är första skolan i Sverige som har kravmärkt sortiment.

Annons

Anders Hjort från Hushållningssällskapet delade ut kravcertifikatet till Camilla Skoglund och Johan Petersson för deras insats för att göra Slottsskolans cafeteria till den första skolcafeterian i Sverige som har kravmärkt sortiment.

– Ni ungdomar är framtiden och det har ni visat genom att bejaka detta med att byta från ”vanliga” livsmedel till ekologiska i er cafeteria. Ni har tagit ett stort beslut för en bättre miljö, sa Anders Hjort.

KUNGAFAMILJEN

Rektor Karl Nordlund, med en för dagen clownröd näsa, tog upp en rungande jätteapplåd för Camilla och Johan och elevcafeterian. Sedan tog Kul-Kul-trivselgruppen över. Här delades det ut priser i långa banor. Harriet Nilsson fick pris för sin utstyrsel till Lucia-tärna så här mitt i maj. Anna Bengtsson fick ett spapaket, Hanna Carlstedt hårprodukter och Tina Pettersson för att hon var en knuttebrutta.

På skolgården kunde man hitta spindelmannen, cowboys, hippies, Hulken, bagare, bönder, Pippi Långstrump, årets tuffingar Ronny och Ragge och hela kungafamiljen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons