Annons
Nyheter

Byggnad förstörd i kraftig brand

Under natten till fredag började det brinna i ett hus, som ska ha stått under renovering, i Färjestaden.
Färjestaden • Publicerad 10 januari 2020

Strax efter klockan 02 slog någon larm om branden vid Storgatan. När räddningstjänsten kom fram ska byggnaden varit övertänd. Enligt uppgifter från Trygghets- och larmcentralen i Kalmar ska huset vara ett renoveringsobjekt och ska därför stå tomt.

Det finns i nuläget inga rapporter om några personskador.

Annons

Som mest hade räddningstjänsten personal på plats från tre stationer, som arbetade med att släcka och hindra elden från att spridas till omgivningen. Gamla Storgatan spärrades av under släckningsarbetet då räddningstjänsten behövde använda en vattenpost längs gatan.

Strax innan 05 meddelade räddningsledaren att branden var under kontroll och att man börjat avveckla delar av insatsen, enligt Trygghets- och larmcentralen. Prognosen var då att man skulle bli kvar på platsen ett par timmar till.

– Byggnaden kommer att få brinna ned, så det blir en totalskada, säger Katarina Brandt, inre befäl hos polisen i Kalmar.

Vad som orsakat branden är i nuläget okänt och en teknisk undersökning kommer att göras. Enligt polisen ska byggnaden ha fungerat som verkstadslokal.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons