Annons
Nyheter

Kostsam utredning för Klovenhall önskas stoppas

Hundratusen kronor kostar en lantmäteriutredning, något som är både dyrt och onödigt att lägga pengar på, detta menar skribenten till medborgarförslaget om att utredningen ska avbeställas.
Mörbylånga • Publicerad 10 juli 2018 • Uppdaterad 11 juli 2018
Cykelvägen ner mot Klovenhall som just nu är begränsad med en vägbom.
Cykelvägen ner mot Klovenhall som just nu är begränsad med en vägbom.Foto: Arkiv

I ett medborgarförslag till kommunen önskas att den kostsamma lantmäteriutredningen ska avbeställas då det påstådda förändrade förhållandena inte är aktuella då vägar och marker sett likadana ut i flera år menar mannen som skrivit medborgarförslaget. Men kommunen menar att detta görs för att kunna tolka de svårtolkade och gamla förtätningarna.

– Vi vill göra om för att kunna tolka och förstå förtätningen. Det är frågetecken kring vägarna. Lantmäteriet har inte heller kunnat tolka det, säger Marie-Christine Svensson.

Annons

I medborgarförslaget nämns det att det skulle kosta flera hundra tusen kronor för kommunen att göra utredningen. Något som inte kan bekräftas av Lantmäteriet som tar en taxa per timme som går att hitta på deras hemsida.

Vad som skall göras efter att lantmäteriförrättningen är genomförd får man vänta och se. Skribenten av medborgarförslaget önskar att det görs en parkering så att de som vill ta sig till Klovenhall kan göra det gåendes istället för med bil.

– Nu avvaktar vi för att se vad Lantmäteriet kommer fram till. För att reda ut saker ordentligt, säger Marie-Christine Svensson.

Emelie NordquistSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons