Annons
Nyheter

Kort som manar till aktivitet

Nyheter • Publicerad 28 januari 2008

BORGHOLM

I dagarna går ett erbjudande ut till kommunens ungdomar mellan 7 och 20 år samt till pensionärer om ett kommunalt aktivitetskort.

Annons

– Det är kommunchefen Lars Frick och jag som har kläckt idén och jobbat fram detta, säger Jan-Åke Johansson, fritidsansvarig i kommunen.

Kortet kan man utan kostnad hämta hos Irene Nilsson på fritidsförvaltningen. Man kan sedan använda kortet när man exempelvis spelar bowling på Harrys eller går på konsert arrangerad av Borgholms Musik- och teaterförening; mot uppvisande av kortet får man subventionerat pris. Framöver kan det bli fler erbjudanden knutna till kortet.

– Men vi ville börja lite försiktigt, berättar Jan-Åke.

KAN BLI KOMMERSIELLT

Som läget är nu är kortet främst tänkt för aktiviteter, men det kan också knytas till mer kommersiella inslag vid uppvisande av kortet, exempelvis subventionerat pris för fika.

– Jag hoppas att företagen i kommunen hänger på det här, säger Jan-Åke Johansson.

Under förra veckan har brev gått ut till föräldrar till barn och ungdomar i den aktuella åldern (kortet gäller också för den som går på Ölands gymnasium, även om man är äldre än 20). Kommunens seniorer informerar man via annons.

– Det är bara att komma hit och hämta ut sitt kort, hälsar Jan-Åke.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons