Annons
Nyheter

Kontraktsprost om krossade kistor: ”Så gör vi ej på Öland”

Nyheter • Publicerad 11 maj 2008

ÖLAND

I samband med det mycket upprörande inslaget i Uppdrag granskning den 7 maj i SVT1 om hur det på vissa håll i landet förfars med kistan i samband med gravsättning vill kontraktsprost Leif Bengtsson göra följande uttalande: ”Det förfaringssätt som förkommer i Vännäs och tydligen även på andra håll är totalt oetiskt och helt oacceptabelt...”

”Ingenstans på Öland används grävmaskin vid återfyllning av kistgravar. De enda maskiner, som i vissa fall förekommer, är mindre traktorer med frontskopa för transport av återfyllningsjord fram till graven. Inte heller används maskiner på kyrkogården för transport av kistan till gravplatsen utan detta sker med hjälp av mänskliga bärare. Vår utgångspunkt som kyrka är att vi skall behandla både den avlidne och de anhöriga med medmänsklighet och respekt, precis som vi själva vill bli behandlade när vi hamnar i samma situation”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons