Annons
Nyheter

Konstgräsplan i miniformat i Algutsrum

Nyheter • Publicerad 11 oktober 2011

ALGUTSRUM

Ingen spontanidrott eller farlig spontanidrott. Föräldrarna Stina Boström och Annika Sonevang från Algutsrum insåg att någonting behövdes göras för ungdomarna. Nu ser deras förslag till kommunen ut att kunna bli verklighet.

Annons

– Första tanken var en asfaltplan, men nu ser det ut att bli konstgräs istället. Planen är verkligen jättefin, nästan bättre än vi hade tänkt från början faktiskt , säger Stina Boström. Hon är en av de engagerade föräldrarna, kring den multiarena som ska kunna innebära spontanidrott med bland annat fotboll, tennis, volleyboll och skridskoåkning på vintrarna.

– Som vi ser det nu så finns det ett tydligt behov av en sådan anläggning i Algutsrum. Det var så klart viktigt att föräldrarna engagerade sig och kom med den här idén, säger Magnus Sjöstedt, verksamhetschef för utbildning och fritid i Mörbylånga kommun.

BIDRAG FRÅN SMÅLANDSIDROTTEN

Ölandsbladet kunde i augusti berätta om planerna i Algutsrum. Tanken är nu att multiarenan ska vara 32 gånger 16 meter enligt den ansökan som Algutsrums IF skickat in till Smålandsidrotten, och som möjliggör bidrag på uppemot 200 000 kronor.

– De är positiva till att hjälpa oss med så mycket pengar, vilket nästan rör sig om halva summan som det kan kosta att tillverka en sådan här plan, säger Magnus Björkegren, ordförande Algutsrums IF.

– Det handlar alltså om engagemang i dubbla led. Föräldrarna har kommit med förslaget som är jättebra och sedan måste idrottsklubben vilja engagera sig i drift och skötsel av multiarenan för att den ska bli allvar, säger Magnus Sjöstedt.

POLITISKT BESLUT

Idén till arenan växte fram sedan föräldrarna sett tydligt hur ungdomarna och barnen i Algutsrum inte haft något riktigt ställe för spontanidrott. Istället spelar de tennis på farliga trafikerade vägar och åker skridskor på någon tillfällig liten pöl på vintern.

Och både från kommunen och Smålandsidrotten råder alltså positiva tongångar.

– Barnen på orten börjar växa upp nu och har ingenting att göra, det behövs ett ställe där de kan aktivera sig här i Algutsrum, förklarar föräldarna Stina boström och Annika Sonevang.

Annons

– Från kommunens sida vill vi ju väldigt gärna vara med och se till så att något händer i Algutsrum, men först måste det tas ett politiskt beslut. Innan vi kan lova någonting, konstaterar Sjöstedt.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons