Annons
Nyheter

Kommunen i husbils–samtal

Nyheter • Publicerad 10 oktober 2011

BORGHOLM

Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C) kan inte utesluta att marknadsplatsen öppnas till kommande Skördefester.

Annons

– Det får vi diskutera nästa år.

Lisbeth Lennartsson fanns mitt i smeten under Skördefesten och konstaterar kort:

– Det gick inte att komma fram...

– Men så var det också fler husbilar än någonsin, tilläger hon och anser att politiken fick gå in och ta ansvar när samtalen mellan Borgholm Energi och Camping Öland dragit ut på tiden för att till slut braka samman.

– Ett ansvar vi sedan fick klä skott för. Och om marknadsplatsen stått öppen hade campingnäringen via SHR förmodligen anmält kommunen till konkurrensverket.

FRAMTIDSTRO

Nu väljer kommunalrådet att se fram emot.

– Fördelen med det som varit är att nu har vi en bra samtalston mellan kommunen och näringen i dess olika former, camping, handel och restaurang. Vi pratar med varandra om hur Öland ska möta husbilarnas behov, vi pratar också marknadsföring och hur vi bäst kan visa vilka alternativ som finns.

– Till nästa Skördefest är detta löst.

Öppen marknadsplats kommande Skördefest?

Annons

– Det får vi diskutera nästa år, kommunledningen är också trafiknämnd och en aspekt i sammanhanget är säkerhetsavståndet mellan husbilarna, det ska vara fyra meter.

Vilket det inte var på hamnplanen?

– Nej.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons