Annons
Nyheter

Kommunalt avlopp byggs ut

Nyheter • Publicerad 19 januari 2009

Under 2009 kommer Borgholms kommun att fortsätta utbyggnaden av avloppsnätet i anslutning till det nya vattenskyddsområdet i Lindby-Sörby. I årets etapp rör det sig om ett 15-tal fastigheter.

– Alla fastigheter längs vägen upp mot och förbi den så kallade grusgropen i Lindby kommer vi att ansluta till avloppsnätet under 2009, säger Bo Persson, ansvarig tjänsteman på Borgholm Energi, som svarar för kommunens VA-verksamhet. Och under kommande år kommer vi att fortsätta längs vägen mot Ö. Sörby.

Annons

Anslutningsavgiften är drygt 66 000 kronor om man har en tomt som är 1500 kvadratmeter eller större. Fastigheter med mindre tomter har reducerad anslutningsavgift. Till skillnad från vattenanslutningen är anslutning till det kommunala avloppssystemet obligatoriskt enligt lag. Det finns alltså för berörda fastighetsägare inte annat att göra än att börja skrapa ihop pengarna om man vill bo kvar.

Och hur blir det för de fastighetsägare som redan tidigare har ett fungerande enskilt avlopp, exempelvis i form av en trekammarbrunn?

– Är de tio år gamla, så betraktas de som avskrivna och ingen ersättning lämnas. Yngre anläggningar värderas och ersättning utgår beroende på det framtagna värdet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons