Annons
Nyheter

Knarkpåverkad knivman utan förarbevis i Färjestaden

Nyheter • Publicerad 9 februari 2006

FÄRJESTADEN

Med amfetamin i kroppen, men utan förarbevis, konstaterade polisen efter att ha stoppat en medelålders mopedist på Brovägen i Färjestaden.

Annons

Rattfylleri och förseelse mot förarbevislagen konstaterar åklagaren i stämningsansökan, vilken dessutom innehåller en mängd andra brott som den 35-årige kalmarbon erkänner sig skyldig till, huvudsakligen narkotikabrott och olovligt innehav av kniv.

KNIVAR I MÄNGD

Vid två tillfällen var han beväpnad till tänderna på allmän plats. Ena gången fann polisen fyra knivar och en yxa. Den andra gången kunde han visa upp hela sex knivar. Vid ytterligare ett tillfälle bar han på en pennpistol och ammunition.

Den 27 november ertappades mannen även efter att ha stulit diverse varor på Clas Ohlson i Kalmar till ett värde av närmare 5 000 kronor. Vad den mopedburne knarkaren hade för ärende på Öland några veckor tidigare är dock höljt i dunkel.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons