Annons
Nyheter

Knarkhärvan växer: Ytterligare tre personer kommer att åtalas

Nyheter • Publicerad 15 december 2007

FÄRJESTADEN

Knarkhärvan kring 52-åringen från Färjestaden växer. Under fredagen lämnades åtal in mot ytterligare tre personer med kopplingar till ölänningen.

Annons

Därmed är totalt åtta personer åtalade i något som kan betecknas som det största knarkmålet någonsin med Kalmar-ögon sett. De tre som åtalades under fredagen är alla misstänkta för knarkaffärer på Öland och i Kalmar.

En 47-årig kvinna och en 34-årig man från Jönköping anklagas för grovt narkotikabrott i samband med en knarkaffär vid reningsverket i Färjestaden, samt för att ha beställt ett kilo amfetamin av de drygt ett och ett halvt kilo amfetamin som polisen beslagtog i Malmö 1 oktober. Då greps också en 58-årig kalmarit, en 30-åring från Bergkvara, samt den 52-årige ölänningen.

BERÄTTAT I DETALJ

En 43-åring åtalas för medhjälp till grovt narkotikabrott för sin inblandning i både knarkaffären i Färjestaden och Malmö. 43-åringen är kammaråklagare Gunilla Öhlins huvudvittne i knarkhärvan. Han har i polisförhören berättat i detalj om knarkuppgörelserna.

Om knarkaffären vid reningsverket berättar han till exempel att det var just narkotika och inget annat det handlade om, vilket är en besvärande omständighet för 58-åringen och 52-åringen som i en tidigare rättegång hävdat att uppgörelsen handlade om öl och glass. 43-åringen säger att han är hundra procent säker på att Jönköpingsparet skulle köpa 2,5 hekto amfetamin av den 52-årige Färjestadenbon och dennes 58-årige kumpan. Han berättar också att han sett pengar byta ägare. Jönköpingsparet nekar till brott.

I veckan väntas domen komma mot de fem övriga medlemmarna i knarkhärvan vars rättegång avslutades i förra veckan med slutpläderingar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons