Annons
Nyheter

Klimatet: Svenskt värmerekord i Kalmar län

I Kalmar län var det igår den varmaste dagen som någonsin uppmätts så här sent på året i Sverige.
Kalmar län • Publicerad 13 november 2022 • Uppdaterad 15 november 2022
Så varmt har det aldrig tidigare varit i Sverige i mitten av november som under lördagseftermiddagen i Kalmar län.
Så varmt har det aldrig tidigare varit i Sverige i mitten av november som under lördagseftermiddagen i Kalmar län.Foto: Peter Boström

SMHI:s väderstation vid Kalmar flygplats noterade 16,7 grader på termometern under lördagseftermiddagen. Samma siffra rapporterades från Oskarshamn och Gladhammar.

Även på Ölands väderstationer var temperaturerna kring 16 grader - 15,8 grader i Sandby på östra Öland till exempel - också det ovanligt varmt för årstiden.

Här saknas innehåll

– Det hänger samman med att mycket mild luft har letat sig in från kontinenten. Det har gett upphov till temperaturen vi ser. Det är mycket milt för årstiden, säger SMHI-meteorologen Linus Karlsson till TT.

”Men under kommande dagar så sjunker temperaturen succesivt och från mitten av veckan blir det markant kallare med mer normala temperaturer för årstiden”, spår SMHI.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons