Annons
Nyheter

Klart för ny hälsocentral i Borgholm

Nyheter • Publicerad 3 juli 2010

På fredagen undertecknades avtalet att bygga en ny hälsocentral i Borgholm.

Landstingspolitikerna Jessica Rydell (Mp), Gunilla Johansson (S) och Linda Fleetwood (V) meddelade det glada beslutet på plats där den nya hälsocentralen ska byggas, på Resedan.

Annons

Länge har det funnits en efterfrågan på en ny hälsocentral i Borgholm på grund av att det gamla hälsocentralens lokaler inte räcker till.

Det nya läget betyder att det blir en fin havsutsikt men också att det ska ha lätt tillgänglighet vilket underlättar både personal och patienter.

Byggstarten blir vid årsskiftet och förväntas vara klar hösten 2012. Den blir 2 300 kvadratmeter. Den ska vara på en plan och anpassa alla avdelningar som behövs till exempel, rehabilitering och barnavdelning och ska ha specialist sjuksköterskor.

– Det har funnits behov av det här länge så det känns bra att göra något åt det, säger politisk sekreterare Linda Fleetwood (V).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons