Annons
Nyheter

Kd stödjer renovering av skola

Nyheter • Publicerad 10 januari 2008

RUNSTEN

– Vi behöver en skola på sydöstra delen av Borgholms kommun, säger Åke Nilsson, kristdemokraternas ordförande i Ölandsavdelningen, med anledning av att avdelningen har haft styrelsemöte i Stenninge den 8 januari, där bland annat omorganisationen av skolorna i Borgolms kommun diskuterades.

Annons

Kristdemokraternas styrelse på Öland anser att Runstens skola har sådan beskaffenhet vad det gäller brandsäkerhet och planlösning att det är möjligt med ganska små medel att göra en modern skola.

– Vi har kommit fram till att stödja det förslag som rektor Marwin Johansson har lagt fram till förvaltningen, det vill säga en om- och tillbyggnad av Runstens skola, säger Mikael Almqvist, vice ordförande i avdelningen samt ledamot i Utbildningsnämnden.

ANMÄRKNINGSVÄRT

– Det är anmärkningsvärt att de uppgifter som utbildningsförvaltningen har presenterat, vad gäller priser på utbyggnad, visar på högre kostnader än andra kommuner i landet. Uppgifter från till exempel Vetlanda kommun visar att de kan bygga för cirka 40 procent billigare än vi i Borgholms kommun.

Det skapar frågetecken, tycker Mikael Almqvist, som tänker driva förslaget om en renovering av Runstens skola i Utbildningsnämnden i Borgholms kommun.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons